vrijdag 13 januari 2012

Tarte Flambee (FLAMMENKÜECHE)

Bereiding : 30 minuten
Baktijd: 15 tot 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g brooddeeg
– 2 uien
– 60 gram gerookt spek
– een beetje boter
- 20 cl dikke slagroom
– 20 cl kwark
– 1 soeplepel koolzaadolie
– zout, peper, muskaat

Bereiding
• Verwarm de oven voor op 270 °C (thermostaat 9 – 520 °F)
• Snij de uien fijn en fruit ze in een braadpan met boter
• Haal de uien uit de pan en bak de spekreepjes enkele minuten bruin, zonder vet toe te voegen
• Meng de room, de kwark, de uien en het spek. Zout, peper en muskaat toevoegen
• Spreid het deeg dun uit op een bakplaat
• Overdek het met het mengsel van kwark, ui en spek en giet er een eetlepel olie over
• Zet het in de oven en laat 15 tot 20 minuten bakken

NB: Dit recept kan ook worden gemaakt met geraspte emmentaler, verse champignons of munster.

Begeleidende wijn
Riesling, Pinot Blanc of Sylvaner
Bron: Tourisme Alsace

Geen opmerkingen: